U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 In mijn salon doe ik de complete, juiste vachtverzorging voor Uw hond en kat. Elke vacht vraagt om een eigen behandeling. En natuurlijk hebben ook de baasjes hun wensen.

 

* Plukken

* Scheren

* Knippen

* Uitdunnen

* Ontklitten

* Borstelen

*Nagelverzorging                                         

 

 

                                                                        Bad / Blaasmethode

 

 Als de wolharen (ook wel ondervacht of onderwol  genoemd) aan vervanging toe zijn, is hun haarmantel niet meer gaaf, schubben staan open, of de haar is afgebroken.

In deze verhaarperiode, die meestal in maart en oktober plaats vind grijpen veel hondeneigenaren driftig naar de borstel. Gek wordend van de haren in huis, op de bank, kleding en in de auto willen wij de haren kwijt.

Maar wat gebeurd er nu eigenlijk tijdens het borstelen?

Door de vacht fanatiek te borstelen, met borstel of andere attributen wordt ook de goede onderwol uit de vacht gehaald. De haarzakjes van de verwijderde goede onderwol moeten de schade met spoed gaan herstellen; de haarknopjes maken heel snel nieuwe, tijdelijke wolharen aan, slecht van kwaliteit (kortere levensduur) en bij langharige honden ook nog eens klitgevoelige wolharen. Wat door t borstelen een mooie oplossing lijkt zorgt dus voor een snellere verharing en klitgevoeligheid. Er zijn al veel honden die door deze manier in een permanente verharingsperiode/Rui zitten.

 

Door de haren goed met shampoo te wassen wordt vuil en vet verwijderd, het kapotte wolhaar neemt nu door langdurig (30 minuten) in de shampoo te staan veel water op en wordt zwaar. Tijdens het uitspoelen van de shampoo laten deze haren los, de hond schud zich uit en ook de 'twijfel' haren komen los. Dan gaat in de moderne trimsalon de waterblazer aan t werk; een niet warme, stevige luchtstroom blaast alle 'schade' haren uit de vacht op een niet belastende manier en de hond word volledig gedroogd zonder toedoen van borstel of kam zo wordt de vacht niet beschadigt en de huid niet beschadigt  Na een week wordt de procedure herhaald.

Deze manier van ontwollen zorgt voor een goede vacht en u heeft  geen last meer  van haren in huis . 

 

 Honden die door te vaak borstelen in een permanente rui zitten hebben soms een tweede wasbeurt nodig, deze volgt na een week.  Door na een week dezelfde wasbeurt te doen komen de wolharen mee die iets jonger waren dan die van vorige week. Dieren met vachten in, door te vaak borstelen , uitgelokte permanente rui komen na een week terug en de allerergste gevallen nog eens met een maximum van zes beurten. De reguliere waskuur, toegepast op liefst het hoogtepunt van de rui, omvat twee afspraken.

 

 Kortharige honden hebben ook baat bij de bad / blaas methode  hebben door hun geringe haarlengte in de 'zomerdaglichtperiode' tijd genoeg voor twee, soms wel drie verhaarcycli per seizoen.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?