U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Om Uw kat zo stressvrij te kunnen behandelen zal er op deze dag geen hond aanwezig zijn ook niet eerder op deze dag omdat katten zeer  goed ruiken en hierdoor in de stress kunnen raken . 

Voor een kat is geur erg belangrijk daarom graag een dekentje, handdoek  met de eigen geur van uw kat meenemen  zo  voelt uw kat beter op zijn of haar gemak  ( natuurlijk ongewassen ) 

 

                                                                         De kat en haar vacht 

Een kat besteed een groot deel van de dag aan vachtverzorging. Door het wassen verspreidt de kat verzorgende bestanddelen van de haarwortel naar de punten, zorgt dat haren "op z'n plek liggen" en wast ongewenste geurtjes weg. Zo onderhoud de kat zijn of haar eigen vacht. 

 Katten zijn in staat hun eigen vacht goed te onderhouden. Soms ontstaan er bij sommige katten toch klitjes in de vacht, vooral  bij katten met een erg dikke vacht,  katten met een lichamelijke aandoening. en / of overgewicht ,  de omgevingsfactoren kunnen  van  invloed zijn  op de vacht  zoals bv.  een kat die graag in het buiten rolt door " wat ever wat "  rolt  , ook de droge lucht in huis ( verwarming staat lekker aan ) maakt het haar statisch of vries weer droge lucht maakt dat er zich makkelijk klitten ontwikkelen .....ja zelfs stress .Om deze katten een beetje te helpen is een trimbeurt geen overbodige luxe . De behandeling van een langharige kat is vereist een andere aanpak en behandelplan dan een korthaar of een half langharige kat . 

Katten die gezondheidsproblemen hebben zoals : Artrose , slecht gebit , tandvlees ontsteking , last van hun heupjes hebben vaak pijn bij het onderhouden van hun vacht en zullen dit dan ook nalaten .

Ook rassen zoals de pers met hun kort snuitje is vaak niet in staat hun vacht goed te onderhouden 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?